Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#töltött káposzta

Élet+Stílus -gy-

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Hogy miért eszünk karácsonykor töltött káposztát, annak a hallal ellentétben, nem sok magyarázatára bukkantunk. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az év végi disznóvágások nyomán vívta ki helyét az ünnepi asztalon, hiszen volt bőven friss hús, kolbász, ami a káposztába kerülhetett. Némely egészségtudatosok szerint a savanyú káposzta magas C-vitamin tartalma is közrejátszhatott a dologban. Persze, hogy a téli vitaminbombából mennyi marad a komótos főzés után, azt ne firtassuk...

Gasztro -gy-

A székelyek beveszik Budát

Tele lesz székkel három napon át a budai Millenáris. Úgyis, mint Csíkszék, Háromszék, Marosszék, Udvarhelyszék, Aranyosszék. Székely Fesztivál május 1-3. között 100 kézműves 1000 termékével a sajttól a szalmakalapig, sörrel, borral, pálinkával, zenével, tánccal, énekszóval, mesékkel és játékokkal.

Gasztro hvg.hu

Az év legnépszerűbb receptjei

Mindig nagy érdeklődéssel figyeljük, mely anyagaink nyerték el olvasóink tetszését. Most nem csak megnéztük, hanem közkinccsé is tesszük, melyek voltak az év legnépszerűbb receptjei. Akik eddig lemaradtak róla, jövőre is elkészíthetik.

Gasztro Szántó Mária

Tökéletes töltött káposzta – 313 éves recept

A „káposztás hús – a magyarok címere” akkor vált a konyhánk egyik legegyedibb történelmi fogásává, amikor a török szárma, azaz töltike a savanyított káposztával frigyre lépett a régi erdélyi kemencékben. A kézfogó eredménye a világ egyik legfinomabb étele lett, ami nem maradhat el a karácsonyi asztalokról sem.